Nieuws

mei
15
2012

Superbenen vandaag!

Goed geslapen, vroeg vertrokken, 165 km afgelegd: ik had een superdag vandaag! Tijdens de voormiddag nog flink wat klimwerk (1100 hoogtemeters) moeten doen maar verder liep mijn route door (eentonige) vlakten. Er stond nogal wat (koude) wind maar die was grotendeels in mijn voordeel. Dat maakt dat ik vanavond tot op een 30-tal km van de stad Leon ben geraakt. Hier in het dorpje Reliegos heb ik van de uitbater in de refugio een VIP-onderkomen gekregen (volledig aparte ruimte) omdat hij versteld stond van mijn afgelegde kilometers van vandaag.  Ik ga hier nog op zoek naar een menu peregrino want er moeten dringend kolen op het vuur worden gegooid. 
 
mei
14
2012

De zon brandt!

Vandaag ben ik al 17 dagen onderweg. Na een goede nachtrust (niet gestoord door andermans  gesnurk en ook mezelf niet wakker gesnurkt) vol frisse moed aan mijn 16de  etappe begonnen.   In totaal 126 km gefietst met 1704 hoogtemeters en 9 u onderweg geweest tot in Villagonzalo-Pedernales, een dorpje op 6 km voorbij de stad Burgos. Ik logeer in een hotelletje hier want in Burgos heb ik geen overnachtingsplek kunnen vinden.  Vandaag reed ik een van de allermooiste ritten tot nu toe: wat kan de natuur prachtig zijn!  En de meeste dorpjes die ik doorkruis  hebben een schoonheid door eenvoud. De zon heeft gebrand op mijn vel hoewel het niet eens meer dan 21° is geweest. Op de camino weer  interessante ontmoetingen gehad en ook de vraag gekregen hoeveel pk ik in de benen heb om mijn stootwagen  met zoveel bagage aan zo'n snel tempo voort te trappen. Intussen wordt mijn planning om zaterdag in Compostela aan te komen -  bij leven en welzijn -  meer en meer realiteit.
 
mei
13
2012

Het blijft klimmen en dalen

Ik ben nu 16dagen onderweg en ik heb vandaag 101 km afgelegd  met 1894 hoogtemeters. Het blijven deze week nog zware ritten met nog veel langdurende  beklinmmingen(vandaag van 5% tot 7%). Elke inspanning wordt hier wel beloond met zeer mooie vergezichten. Af en toe strookt de uitgestippelde route die ik volg (Sweerman) niet meer met de huidige verkeerssituatie  en is het opletten om bv niet op de autostrade terecht te komen. In de buurt van de steden is het geen probleem om de draad weer op te pikken want een Spanjaard kent de caminoweg als je hem er naar vraagt. Onderweg ontmoet ik nog regelmatig fietsers op de camino maar zij doen meestal kortere ritten. Mijn fiets en gps blijven in goede conditie; van  mijn zadelpijn geraak ik niet af dus die breng ik als souvenir mee naar huis. Vannacht slaap ik in de refugio van Najera maar eerst ga ik nog op zoek naar een lekker pelgrimmenu. Hopelijk slaap ik vannacht hier beter  want vorige nacht ben ik uit mijn slaap gehouden door een snurker!
 
mei
12
2012

De spaanse grens over

De bergrit vandaag is super verlopen en  mijn conditie zat goed; op een klein verzetje en in een vast ritme ben ik over de bergpas geraakt.  De top van de Ibaneta  -  het hoogste punt van mijn tocht - heb ik bereikt in 2u53 en daar ben ik best tevreden mee.  Gelukkig bleef de zon achter de wolken en klom de temperatuur niet hoger dan 20°.  Een zweepslag van de hitte heb ik vandaag niet gehad.  Onderweg 'n praatje gemaakt  met 3 mountainbikers die ook de camino rijden en gedacht dat het Italianen waren, maar het bleken Nederlanders uit Groningen te zijn. Vanavond deze gasten ontmoet in de refugio in Puenta la Reina waar ik ook ga overnachten. Ik ben vandaag weeral 102 km dichter bij mijn einddoel geraakt! 
 
mei
11
2012

Rustdag

Gisteren avond heb ik mezelf moeten overtuigen dat ik na 1400 km in 13 dagen wel toe ben aan een verdiende dag rust. De vermoeidheid zit te diep in mijn lijf en om de bergpas over te geraken moet ik mijn conditie terug wat opkrikken. Dat heb ik vandaag dus gedaan: rondslenteren in dit mooie stadje en de pelgrimssfeer opsnuiven, mailtjes beantwoorden, lekker eten en rusten. Ook een fietser uit Kalmthout ontmoet en ervaringen uitgewisseld bij een tas koffie.


Het geeft me een fijn gevoel te weten dat er zoveel mensen mij op mijn tocht volgen en zo mee op mijn pedalen duwen. Dank je wel allemaal voor jullie supportl! Ook onderweg supporteren wildvreemde mensen voor mij en ik krijg hun verhalen zomaar cadeau; echt een fijne ervaring!


 
<< Recentere berichten Oudere berichten >>