Nieuws

mei
02
2012

Verwende pelgrim

Mijn 5de dagrit (105km) bracht me vandaag tot in Saint-Lucien op 38 km van Chartres. De boog rond Parijs is daarmee helemaal genomen. Op weg nog pelgrims tegengekomen en  interessante ontmoetingen gehad. Blijkbaar is het picknickmoment  ook een ontmoetingsmoment.

Compostela

Vanavond chance gehad bij het vinden van een overnachtingsplaats want ik word hier in de chambre d'hôte als pelgrim extra in de watten gelegd. Een  lekkere 3-gangen maaltijd - speciaal voor mij gekookt - brengt me terug op krachten. Morgen staat men hier voor mij vroeger op om bij de bakker  verse croissants en rozijnenkoeken te halen voor mijn ontbijt. 

Compostela

 
mei
01
2012

Gîte volzet - gîte gesloten.

Gisteren tot in Bussy gefietst (87 km) en gevoeld dat de tocht zwaarder is dan ik had ingeschat. Dus toch iets minder dan de geplande kilometers gedaan.. Er was daar geen plaats meer in de gîte om te overnachten maar ik mocht in de schuur in het hooi slapen. Al bij al was dat een niet onaangename ervaring (geen hooikoortsgevolgen!)  maar het heeft die nacht veel geregend en dat heb ik wel gehoord. Toch voelde ik mij goed uitgeslapen en opnieuw fit voor de volgende etappe. 

Compostela

Ik ontmoette vandaag  onderweg  een jong koppel  fietsers - dertigers uit Gent  - die ik op weg naar Cambrai reeds was tegengekomen. We hebben samen gepicknickt. Na 107 km met enkele nijdige klimmetjes belandde ik in Mortefontaine voor een gesloten gîte .  Gelukkig toch onderdak gevonden enkele kilometers verder in Laboissière-en-Thelle.  Hier ben ik zeer gastvrij onthaald en heb ik een comfortabel appartement ter mijner beschikking. Er is hier vers brood in huis en mijn was wordt gedaan! Gisteren met mijn gat in het hooi en vandaag met mijn gat in de boter gevallen.

Compostela

 
apr
29
2012

de start is genomen!

Mijn eerste dagrit gisteren ging vlot en zonder regen! Dank aan al mijn supporters en meefietsers. Vannacht slecht kunnen slapen ondanks een comfortabel bed. Vandaag om 8u30 aan mijn 2de etappe begonnen.

Compostela

Vanavond op franse bodem in Cambrai aangekomen na 134 km trappen. Voormiddag: regen; namiddag: zon en stevige wind. Vanaf Doornik had ik al een stevige training voor wat komen gaat: langzame, geleidelijke klimmetjes met veel tegenwind. ik voel dat ik goed zal slapen!

Compostela

 
apr
28
2012

Vertrek

Vertrek

Inzegening

 
apr
13
2012

Gîte volzet - gîte gesloten

Ik vertrek op zaterdag 28 april om 8.30u (niet om 9.00u) in Berendrecht en rijd dan naar de parochiekerk in Sint Maiaburg (van De Weyngaertplein) waar ik van Pater Andre Claessens om 9.30u de Pelgrimszegen zal ontvangen. Vandaar rijd ik door Ekeren naar Antwerpen en via de Scheldekaaien naar de Sint Bernardsesteenweg. swiss replica watches Verder langs het Macadammeke in Hoboken en via knooppunten 33, 32, 17, 18, 25 en 29 naar Boom (Broekweg en Emiel Vandervelderstraat, Sint Rochusstraat) en daar over de bruggen van de "Ruppel en kanaal" naar rechts (Gansbroekstraat) richting Ruisbroek. Daarna vervolg ik mijn weg via Breendonk, Londerzeel en Aalst naar Ninove.
 
<< Recentere berichten