Nieuws

mei
04
2012

1 week onderweg!

Mijn 6de etappe  gisteren (115km) was niet zwaar want: vlak landschap en weinig wind. Het was aangenaam fietsen door landelijke gebieden en tussen gele bloeiende akkers. Het doorkruisen van de stad Chartres verliep vrij moeilijk want er zijn nogal wat eenrichtingswegen waar je ook als fietser niet door mag rijden. De nacht heb ik doorgebracht in een caravan op een camping in het dorpje Morée. Mijn tentje opzetten vond de campinguitbater geen goed idee wegens te koud en te vochtig.

De fietsroute die ik volg loopt vooral langs departementale wegen zonder fietspad. Het is altijd opletten geblazen als een auto je in volle vaart voorbijsteekt. De Fransen zijn geen fietsers! 

Compostela

De vele klimmetjes en de aanhoudende motregen hebben gemaakt dat de tocht vandaag  wat moeizamer is verlopen. Toch heb ik gemerkt dat de Loirestreek een mooi gebied is: ik fietste tussen kastelen en langs wijngaarden. In Tours  - gelegen aan de Loire - aangekomen vanavond (90 km) en  een kamer in de jeugdherberg gevonden. Ik merk dat er hier ook nogal wat Nederlanders logeren maar het zijn geen pelgrims. Die heb ik trouwens vandaag en gisteren niet meer tegengekomen.

Het is me  tot nu toe nog niet gelukt om foto's door te sturen maar ik blijf proberen!

Ik ben nu 1 week onderweg en heb 740 km op mijn teller staan.

Compostela

 

 
mei
02
2012

Verwende pelgrim

Mijn 5de dagrit (105km) bracht me vandaag tot in Saint-Lucien op 38 km van Chartres. De boog rond Parijs is daarmee helemaal genomen. Op weg nog pelgrims tegengekomen en  interessante ontmoetingen gehad. Blijkbaar is het picknickmoment  ook een ontmoetingsmoment.

Compostela

Vanavond chance gehad bij het vinden van een overnachtingsplaats want ik word hier in de chambre d'hôte als pelgrim extra in de watten gelegd. Een  lekkere 3-gangen maaltijd - speciaal voor mij gekookt - brengt me terug op krachten. Morgen staat men hier voor mij vroeger op om bij de bakker  verse croissants en rozijnenkoeken te halen voor mijn ontbijt. 

Compostela

 
mei
01
2012

Gîte volzet - gîte gesloten.

Gisteren tot in Bussy gefietst (87 km) en gevoeld dat de tocht zwaarder is dan ik had ingeschat. Dus toch iets minder dan de geplande kilometers gedaan.. Er was daar geen plaats meer in de gîte om te overnachten maar ik mocht in de schuur in het hooi slapen. Al bij al was dat een niet onaangename ervaring (geen hooikoortsgevolgen!)  maar het heeft die nacht veel geregend en dat heb ik wel gehoord. Toch voelde ik mij goed uitgeslapen en opnieuw fit voor de volgende etappe. 

Compostela

Ik ontmoette vandaag  onderweg  een jong koppel  fietsers - dertigers uit Gent  - die ik op weg naar Cambrai reeds was tegengekomen. We hebben samen gepicknickt. Na 107 km met enkele nijdige klimmetjes belandde ik in Mortefontaine voor een gesloten gîte .  Gelukkig toch onderdak gevonden enkele kilometers verder in Laboissière-en-Thelle.  Hier ben ik zeer gastvrij onthaald en heb ik een comfortabel appartement ter mijner beschikking. Er is hier vers brood in huis en mijn was wordt gedaan! Gisteren met mijn gat in het hooi en vandaag met mijn gat in de boter gevallen.

Compostela

 
apr
29
2012

de start is genomen!

Mijn eerste dagrit gisteren ging vlot en zonder regen! Dank aan al mijn supporters en meefietsers. Vannacht slecht kunnen slapen ondanks een comfortabel bed. Vandaag om 8u30 aan mijn 2de etappe begonnen.

Compostela

Vanavond op franse bodem in Cambrai aangekomen na 134 km trappen. Voormiddag: regen; namiddag: zon en stevige wind. Vanaf Doornik had ik al een stevige training voor wat komen gaat: langzame, geleidelijke klimmetjes met veel tegenwind. ik voel dat ik goed zal slapen!

Compostela

 
apr
28
2012

Vertrek

Vertrek

Inzegening

 
<< Recentere berichten Oudere berichten >>