Nieuws

mei
07
2012

Mijn ritme gevonden en routine opgebouwd

Zondagmorgen 6/5 vertrokken in de regen maar na een uurtje is het voor de rest van de dag droog gebleven. Tegen  de westenwind in heb ik fors op de pedalen moeten duwen en mijn gps heeft 1940 hoogtemeters geregistreerd. Het werd een mooie route: van dorpje naar dorpje in een heuvelachtig landschap. 's Avonds halte gehouden in Valence (niet vd "route du soleil"!) op 25 km van Angoulème na een dagrit van 106 km. Een kamer gevonden met een vriendelijke gastvrouw die speciaal voor mij heeft gekookt.


Ik heb ondertussen mijn dagritme gevonden en 's avonds een vaste routine opgebouwd die me helpt om tot rust te komen. Altijd eerst het thuisfront kort contacteren en dan de bagage van mijn fiets halen. Na het douchen probeer ik wat orde in de chaos van mijn spullen te brengen: fietstassen uitpakken en opnieuw inpakken voor de volgende dag, kleding wassen, spullen drogen en aan eten zien te geraken. Daarna bereid ik mijn tocht van de volgende dag voor en schrijf ik in mijn dagboekje. Om 21u30 kruip ik onder zeil om 's morgens goed gerecupereerd rond 6u45 op te staan.


Vannacht was het koud en vochtig op mijn kamer en daardoor kon ik niet in slaap geraken. Oplossing: in mijn slaapzak gekropen en toch lekker warm gekregen.

Vandaag - maandag - een etappe van 121km gefietst met nogal wat lange klimmen (1684 hoogtemeters) maar ik doe het rustig aan. Lang moeten zoeken naar onderdak voor vannacht maar toch een chambre d'hôte gevonden in het dorpje Le Pizou. Ik voel me goed nu!  Ik kijk er al naar uit om hopelijk binnen een 3-tal dagen aan te komen in Saint-Jean-Pied-de-Port.

Ik ben nu 10 dagen onderweg en heb in totaal 1077 km gefietst.

 
mei
05
2012

Weer of geen weer!

Vandaag vlot gereden (110km)  tot op 15 km van Poitiers. Een stevige regenbui onderweg heeft me 1 uur oponthoud  bezorgd om te schuilen : er was geen doorkomen aan!  Maar er was regen voor de hele dag voorspeld....ik heb dus geluk gehad en  over slecht weer hoor je mij niet  klagen! Ergens onderweg even gestopt voor een babbel  met Franse pelgrims (te voet).  Vanavond  heb ik  een kamer gevonden in het dorpje Saint-Georges-lès-Baillargeaux.

Compostela

Compostela

 
mei
04
2012

1 week onderweg!

Mijn 6de etappe  gisteren (115km) was niet zwaar want: vlak landschap en weinig wind. Het was aangenaam fietsen door landelijke gebieden en tussen gele bloeiende akkers. Het doorkruisen van de stad Chartres verliep vrij moeilijk want er zijn nogal wat eenrichtingswegen waar je ook als fietser niet door mag rijden. De nacht heb ik doorgebracht in een caravan op een camping in het dorpje Morée. Mijn tentje opzetten vond de campinguitbater geen goed idee wegens te koud en te vochtig.

De fietsroute die ik volg loopt vooral langs departementale wegen zonder fietspad. Het is altijd opletten geblazen als een auto je in volle vaart voorbijsteekt. De Fransen zijn geen fietsers! 

Compostela

De vele klimmetjes en de aanhoudende motregen hebben gemaakt dat de tocht vandaag  wat moeizamer is verlopen. Toch heb ik gemerkt dat de Loirestreek een mooi gebied is: ik fietste tussen kastelen en langs wijngaarden. In Tours  - gelegen aan de Loire - aangekomen vanavond (90 km) en  een kamer in de jeugdherberg gevonden. Ik merk dat er hier ook nogal wat Nederlanders logeren maar het zijn geen pelgrims. Die heb ik trouwens vandaag en gisteren niet meer tegengekomen.

Het is me  tot nu toe nog niet gelukt om foto's door te sturen maar ik blijf proberen!

Ik ben nu 1 week onderweg en heb 740 km op mijn teller staan.

Compostela

 

 
mei
02
2012

Verwende pelgrim

Mijn 5de dagrit (105km) bracht me vandaag tot in Saint-Lucien op 38 km van Chartres. De boog rond Parijs is daarmee helemaal genomen. Op weg nog pelgrims tegengekomen en  interessante ontmoetingen gehad. Blijkbaar is het picknickmoment  ook een ontmoetingsmoment.

Compostela

Vanavond chance gehad bij het vinden van een overnachtingsplaats want ik word hier in de chambre d'hôte als pelgrim extra in de watten gelegd. Een  lekkere 3-gangen maaltijd - speciaal voor mij gekookt - brengt me terug op krachten. Morgen staat men hier voor mij vroeger op om bij de bakker  verse croissants en rozijnenkoeken te halen voor mijn ontbijt. 

Compostela

 
mei
01
2012

Gîte volzet - gîte gesloten.

Gisteren tot in Bussy gefietst (87 km) en gevoeld dat de tocht zwaarder is dan ik had ingeschat. Dus toch iets minder dan de geplande kilometers gedaan.. Er was daar geen plaats meer in de gîte om te overnachten maar ik mocht in de schuur in het hooi slapen. Al bij al was dat een niet onaangename ervaring (geen hooikoortsgevolgen!)  maar het heeft die nacht veel geregend en dat heb ik wel gehoord. Toch voelde ik mij goed uitgeslapen en opnieuw fit voor de volgende etappe. 

Compostela

Ik ontmoette vandaag  onderweg  een jong koppel  fietsers - dertigers uit Gent  - die ik op weg naar Cambrai reeds was tegengekomen. We hebben samen gepicknickt. Na 107 km met enkele nijdige klimmetjes belandde ik in Mortefontaine voor een gesloten gîte .  Gelukkig toch onderdak gevonden enkele kilometers verder in Laboissière-en-Thelle.  Hier ben ik zeer gastvrij onthaald en heb ik een comfortabel appartement ter mijner beschikking. Er is hier vers brood in huis en mijn was wordt gedaan! Gisteren met mijn gat in het hooi en vandaag met mijn gat in de boter gevallen.

Compostela

 
<< Recentere berichten Oudere berichten >>